Ingredients
-
Blat de tarta
-
150 g Faina 480
-
47 g Zahar pudra
-
15 g Pudra de migdale
-
1 g Sare fina
-
70 g Unt 82%
-
1 Oua (50g/buc.)
-
1 g Unt pentru forme
-
Cremmeux cu cocos si lime
-
190 g Smantana de frisca
-
200 g Piure de cocos
-
de la 1 lime Coaja de lime
-
4 Galbenus de ou
-
300 g Ciocolata alba
-
25 g Unt 82%
-
5 g (doua foi) Gelatina foi
-
Umplutura din fructe de padure
-
300 g Fructe de padure
-
20 g Apa
-
10 ml Lime
-
10 g Zahar granulat
-
2 g Amidon de porumb
-
Glasaj ciocolata roz
-
200 g Ciocolată alba
-
2 g Gelatina foi
-
130 g Smantana frisca
-
20 g Unt 82%
-
1 varf de cutit Colorant roz
-
Crema Chantilly
-
200 g Smantana de frisca
-
20 g Zahar pudra
-
½ baton Vanilie
-
Directions
Istoria tartei incepe in Evul Mediu. Pe atunci, tarta nu era considerata doar un simplu preparat culinar, ci o adevarata opera de arta, datorita culorilor care puteau intra in combinatie. Si nici nu se facea doar din fructe. Spanacul, ceapa sau branza se puteau regasi adesea printre ingrediente. Pe vremea lui Shakespeare, unul dintre cele mai apreciate preparate la mesele celor bogati, pentru ca numai ei isi puteau permite aceste fructe importate, era tarta cu mere, pere si portocale. Tot de atunci dateaza si primele retete de tarte cu fructe.
Dar lucrurile si gusturile s-au mai schimbat de atunci… Fie ca vreti sa va impresionati partenerii cu un desert de Ziua Indragostitilor sau de Dragobete, fie ca vreti sa intrati mai repede in spiritul primaverii, noi va propunem o reteta de tarta contemporana cu arome fresh, lime, cocos, fructe de padure, si ciocolata… roz.
Poftă bună!
Steps
1
Done
|
Blatul de tartaBlatul de tarta: Mixati untul cu zaharul pudra, la temperatura camerei. Bateti cele 50 g de ou si adaugati-le treptat in amestec. Adaugati pe rand migdalele, faina si sarea. Lasati la rece o ora. Intindeti coca intr-o forma de 20 de cm diametru. Lasati-o din nou la rece timp de 30 de minute. Intepati-o cu o furculita si coaceti-o la 180 grade, timp de 12-14 minute. |
2
Done
|
Cremmeux cu cocos si limeCremmeux cu cocos si lime: Fierbeti smantana de frisca. Turnati peste galbenusul amestecat cu piureul de cocos si coaja de lime. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 de grade, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Turnati intr-un cerc de 18 cm diametru, cu o inaltime 4 cm si lasati la congelator pentru 24 de ore. |
3
Done
|
Umplutura din fructe de padureUmplutura din fructe de padure: Puneti in apa calduta amidonul. Amestecati si turnati peste fructele de padure, lime si zahar. Fierbeti pana ce se omogenizeaza si devine cremos. Umpleti tarta coapta si lasati la rece timp de o ora. |
4
Done
|
Glasajului ciocolata rozGlasajul din ciocolata roz: Hidratati gelatina. Fierbeti frisca turnati-o peste ciocolata. Amestecati usor cu o spatula. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina. Adaugati foarte putin colorant si blendati cu un blender de mana. Folositi la 38 de grade pentru a glasa cremmeux-ul de cocos. |
5
Done
|
Crema ChantillyCrema Chantilly: Puneti semintele de vanilie in frisca lichida cu o zi inainte si lasati la rece. In momentul montajului. bateti frisca, adaugand zaharul pudra spre final. |
6
Done
|
MontajMontaj: Peste blatul de tarta umplut cu amestecul de fructe de padure, asezati cu grija cremmeux-ul de cocos deja glasat. Pe margine, folosind un dui, posati crema Chantilly. |
7
Done
|
14 Comments Hide Comments
Draga Ana , esti sigura ca e vorba de 820 C si nu 120 C ?
Este vorba de 180 grade. Am corectat, multumesc.
Piureul de cocos este de fapt pasta ce ramane de la obtinerea laptelui de cocos ? Multumesc,
Piureul de cocos este pulpa si apa de cocos blendate pana ajung piure. Poti folosi lapte de cocos, dar nu are atat de mare intensitate gustul de cocos.
Ana era bună temperatura, doar că 82°C nu 820C. Mulțumesc pentru rețetă! :*
De la tine am învățat asta, din rețetele anterioare 😀
Buna Mihaela! A fost o gresala de tastare. am corectat rapid:P
Buna as vrea sa stiu cum masurati 190 g de lichid??
Buna Daniela! Il pun pe cantar.
Buna Ana,
Scuze, la ingredientele pentru blat scrie ca trebuie 1 ou (50g/buc) dar la modul de preparare scrie ca trebuie adaugate pe rand.Se aplica cumva in cazul in care ouale sunt mai mici, sau undeva este o gresala ?
Multumesc
Buna Cristi! Inainte sa adaugi oul/ ouale ( depinde de marime, pentru ca asta scriu in cantitate, nu in bucati ) il/le bati si adaugi in doua-trei parti in compozitie. Nu il pui pe tot odata. Cred ca mai bun era cuvantul treptat, decat pe rand 🙂
Trec direct la subiect.Nu-mi iese macarons si gata!!Dea o iau razna!!Am urmat toti pasii!!!
Imi cer scuze ,eu nu stiu cum sa vad gramajele pt retetele dvs😔😔
Buna Ramona! daca te uiti de pe mobil, dupa ce apesi pe reteta, sub poza mare a produsului gasesti Ingredients. Apresti pe semnul + din dreapta Ingredients.