• Home
  • Tarte
  • Tarta cu cocos, lime si fructe de padure
0 0
Tarta cu cocos, lime si fructe de padure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de tarta
150 g Faina 480
47 g Zahar pudra
15 g Pudra de migdale
1 g Sare fina
70 g Unt 82%
1 Oua (50g/buc.)
1 g Unt pentru forme
Cremmeux cu cocos si lime
190 g Smantana de frisca
200 g Piure de cocos
de la 1 lime Coaja de lime
4 Galbenus de ou
300 g Ciocolata alba
25 g Unt 82%
5 g (doua foi) Gelatina foi
Umplutura din fructe de padure
300 g Fructe de padure
20 g Apa
10 ml Lime
10 g Zahar granulat
2 g Amidon de porumb
Glasaj ciocolata roz
200 g Ciocolată alba
2 g Gelatina foi
130 g Smantana frisca
20 g Unt 82%
1 varf de cutit Colorant roz
Crema Chantilly
200 g Smantana de frisca
20 g Zahar pudra
½ baton Vanilie

Tarta cu cocos, lime si fructe de padure

O tarta fresh si sofisticata

  • Serves 10
  • Hard

Ingredients

  • Blat de tarta

  • Cremmeux cu cocos si lime

  • Umplutura din fructe de padure

  • Glasaj ciocolata roz

  • Crema Chantilly

Directions

Share

Istoria tartei incepe in Evul Mediu. Pe atunci, tarta nu era considerata doar un simplu preparat culinar, ci o adevarata opera de arta, datorita culorilor care puteau intra in combinatie. Si nici nu se facea doar din fructe. Spanacul, ceapa sau branza se puteau regasi adesea printre ingrediente. Pe vremea lui Shakespeare, unul dintre cele mai apreciate preparate la mesele celor bogati, pentru ca numai ei isi puteau permite aceste fructe importate, era tarta cu mere, pere si portocale. Tot de atunci dateaza si primele retete de tarte cu fructe.

Dar lucrurile si gusturile s-au mai schimbat de atunci… Fie ca vreti sa va impresionati partenerii cu un desert de Ziua Indragostitilor sau de Dragobete, fie ca vreti sa intrati mai repede in spiritul primaverii, noi va propunem o reteta de tarta contemporana cu arome fresh, lime, cocos, fructe de padure, si ciocolata… roz.

Poftă bună!

Steps

1
Done

Blatul de tarta

Blatul de tarta:

Mixati untul cu zaharul pudra, la temperatura camerei. Bateti cele 50 g de ou si adaugati-le treptat in amestec. Adaugati pe rand migdalele, faina si sarea. Lasati la rece o ora. Intindeti coca intr-o forma de 20 de cm diametru. Lasati-o din nou la rece timp de 30 de minute. Intepati-o cu o furculita si coaceti-o la 180 grade, timp de 12-14 minute.

2
Done

Cremmeux cu cocos si lime

Cremmeux cu cocos si lime:

Fierbeti smantana de frisca. Turnati peste galbenusul amestecat cu piureul de cocos si coaja de lime. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Cand amestecul ajunge la 82 de grade, turnati peste ciocolata alba. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina hidratata in prealabil in apa foarte rece. Blendati cu un blender de mana. Turnati intr-un cerc de 18 cm diametru, cu o inaltime 4 cm si lasati la congelator pentru 24 de ore.

3
Done

Umplutura din fructe de padure

Umplutura din fructe de padure:

Puneti in apa calduta amidonul. Amestecati si turnati peste fructele de padure, lime si zahar. Fierbeti pana ce se omogenizeaza si devine cremos. Umpleti tarta coapta si lasati la rece timp de o ora.

4
Done

Glasajului ciocolata roz

Glasajul din ciocolata roz:

Hidratati gelatina. Fierbeti frisca turnati-o peste ciocolata. Amestecati usor cu o spatula. Adaugati untul la temperatura camerei si gelatina. Adaugati foarte putin colorant si blendati cu un blender de mana. Folositi la 38 de grade pentru a glasa cremmeux-ul de cocos.

5
Done

Crema Chantilly

Crema Chantilly:

Puneti semintele de vanilie in frisca lichida cu o zi inainte si lasati la rece. In momentul montajului. bateti frisca, adaugand zaharul pudra spre final.

6
Done

Montaj

Montaj:

Peste blatul de tarta umplut cu amestecul de fructe de padure, asezati cu grija cremmeux-ul de cocos deja glasat. Pe margine, folosind un dui, posati crema Chantilly.

7
Done

Decorati cu placute de ciocolata alba, sau cu fructe.

Ana Consulea

Ana Consulea

previous
Biscuiti cu cocos
next
Macarons de ciocolata
previous
Biscuiti cu cocos
next
Macarons de ciocolata

14 Comments Hide Comments

Buna Ana,

Scuze, la ingredientele pentru blat scrie ca trebuie 1 ou (50g/buc) dar la modul de preparare scrie ca trebuie adaugate pe rand.Se aplica cumva in cazul in care ouale sunt mai mici, sau undeva este o gresala ?

Multumesc

Buna Cristi! Inainte sa adaugi oul/ ouale ( depinde de marime, pentru ca asta scriu in cantitate, nu in bucati ) il/le bati si adaugi in doua-trei parti in compozitie. Nu il pui pe tot odata. Cred ca mai bun era cuvantul treptat, decat pe rand 🙂

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here