Ingredients
-
100 g
-
100 g
-
30 g
-
300 g
-
180 gde la 6 oua
-
10 picaturi
-
20 g
-
50 gpentru finisaj
-
Directions
Pricomigdale, sau biscuiți deliciosi cu nuci si migdale. Dulciurile copilariei.
foto: Marius Sabau
Steps
1
Done
|
Punem pe foc migdalele, nuca, zaharul, albusul, faina. Cand incep sa fiarba, amestecam continuu timp de 5-6 minute. |
2
Done
|
Adaugam esenta de migdale si alcoolul. Punem la rece timp de 2 ore. |
3
Done
|
Posam pe o tava cu foaie de copt, le pudram cu zahar pudra si dam la cuptor la 170 grade Celsius timp de 10 minute. |
14 Comments Hide Comments
Albusul se bate spuma cu zaharul sau se pune ne batut, asa cum este el ?
Se pune asa cum este el, nebatut.
Apreciez mult ca ne dezvalui retele tale si te felicit pentru tot ceea ce faci!
In descrierea retetei la primul pas spui ca trebuie amestecata si faina cu restul ingredientelor, insa pe lista de ingrediente nu o regasesc. Poti te rog sa ma lamuresti ?
Aproximativ cam cati biscuiti iasa din aceste cantitati ? Multumesc anticipat !
Gresala este a mea, am rectificat-o. Sunt 30g de faina 🙂 Ies 500 g de biscuiti.
Dacă au ieșit plați și nu bombati, care ar putea fi cauza? Mulțumesc!
Inseamna ca nu ati lasat amestecul sa fiarba destul. Acesta se fierbe pentru a evapora apa din albus. Daca nu s-a evaporat destul, pricomigdalele vor iesi plate.
Zaharul se pune tot pe foc ?
Da
Ana, migdalele trebuie decojite?Multumesc
Daca vorbesti despre acea „pielita” care se inlatura prin blansare,nu nu este necesar.
Buna Ana. Imi poti spune cat timp se pastreaza proaspete pricomigdalele? Multumesc anticipat.
Buna Luciana! La noi cam 5-6 zile intr-un recipiect inchis/ punguta.
Buna ziua,
Cele 300 de grame de zahar se pun la fiert de la inceput, cu restul ingredientelor uscate?
Multumesc!
Buna Oana! Da.